Бизнесът търси възпитаници на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
interviukandidatiИзпълнителният директор на рециклиращата компания „Екопласт Файбър АД“ Иван Рангелов проведе интервю за работа с възпитаници на Тракийския университет на позиция „еколог“.

Той сподели, че е изключително доволен от подготовката на други кадри на университета и това е причината да дойде лично тук, за да си подбере подходящ екип: „Бъдещето на всяка една компания, която иска да се развива, са младите хора, които не са обременени и нямат наследени догми и норми от предходни работодатели. Политиката ни се стреми на ключови позиции да назначаваме специалисти, в които да инвестираме и да надградим с практически знания. Предходният ни еколог също е възпитаник на Тракийския университет, беше без никакъв практически опит, но си пролича базата й от знания, защото тя навлезе бързо и много добре се справяше, което означава, че е получила правилната теоретична подготовка. Това ни подтикна отново да потърсим еколог от това учебно заведение, въпреки че по обявата ни за работа са подадени вече 32 молби от еколози.“

ЕКОПЛАСТ ФАЙБЪР АД е с предмет на дейност рециклиране на бутилки от полиетилен терафталат до ПЕТ-флейк и оттам в полиестерни щапелни влакна. Заводът е пуснат в експлоатация през 2008 г. и е с производствен капацитет на годишна база около 5000 тона ПЕТ-флейк и 8500-9000 тона полиестерни щапелни влакна.

Оборудването за рециклиране на отпадъчни бутилки от полиетилен терафталат до производство на полиестерни щапелни влакна са доставени от европейски производители от Германия, Австрия, България, както и от производители от Китай.

За построяването на завода , който се намира на територията на Ямбол, са направени крупни инвестиции и към момента са заети 270 души, като идеята е дейността им да се удвои.

Кандидатите за работа бяха впечатлени от възможността, която им се предоставя и се почувстваха удовлетворени, че наученото в университета се оценява и търси от пазара на труда.

produkt
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн