Доброволци от Тракийския университет в помощ на дивите ловни соколи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
58-346958458-34695842Общо 6 изкуствени гнезда за ловни соколи постави до момента екипът на проект „Завръщане на ловния сокол в България“, в рамките на дейностите по проекта.

Гнездата бяха монтирани високо в клоните на дървета в района на адаптационните волиери за освобождаване на излюпени в Центъра соколи, за да атрактират двойки от вида, търсещи място за своя бъдещ дом.

При монтажът на гнездата участваха като доброволци студенти от Тракийския университет.

Зелени Балкани: „Младите хора се включиха активно, помагайки на екипа на Зелени Балкани, като в същото време имаха възможност да научат повече за особеностите и изискванията на вида в природата. Разказахме им и за заплахите, пред които е поставено оцеляването на този рядък сокол, както и мерките, които природозащитната общност в България предприема за неговото оцеляване у нас.“

Проектът „Завръщане на ловния сокол в България“ се финансира от Mohamed Bin Zayed Raptor Conservation Fund и ЗАД „Армеец“.
Информацията и снимките са предоставени от СНЦ „Зелени Балкани“.

58-34695843
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн