1251 абитуриенти изпраща Стара Загора през 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
AbiturientiОбщо 1251 абитуриенти ще изпратят старозагорски училища през 2020 година. Традиционно най-много са зрелостниците от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. В сравнение с предходни години по-малко са старозагорски младежи и девойки, който тръгват по пътя на новия живот и реализация. През 2019 година те са били 1399, а през 2018 – 1392, през 2017 г. – 1318.

Абитуриентите ще могат да се сбогуват с училище в дворовете на учебните заведения, каквато е традицията при завършване на средното образование в страната, но при спазване на всички предписания и противоепидемични мерки. Директорите ще изготвят правила, при които да стане изпращането в условия на коронавирус.

Държавният зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература за дванадесетокласниците тази година ще се проведе на 1 юни, а вторият задължителен по предмет по избор ще е на 3 юни. На 2 и 4 юни ще са изпитите по желание на зрелостниците. За учениците от професионалните гимназии, които са посочили вместо втори ДЗИ теоретичен изпит за придобиване на професионална квалификация, датата остава 5 юни. Дните за изпита по практика ще се определят от директорите на училищата.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн