В Стара Загора отварят училищата за провеждане на изпити

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 660 2019Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се разрешава присъствието на ученици, студенти и докторанти на територията на институции от системата на училищното образование, както и на територията на висшите учебни заведения, за осъществяването на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г. година. Позволено е провеждане на практически обучения и изпити по практика, и за подготовка за учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние, в електронна среда и/или е неотложно реалното присъствие. В тези случаи, ръководителите на институциите създават организация за стриктното спазване на всички противоепидемични мерки.

Остава забранено провеждането на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, фитнес зали, клубове и др.) Изключение от забраната се допуска за колективно спортуване, за аматьори до 12 (дванадесет) участници, без състезателен характер, без публика и само на открити места и за фитнес центрове и зали, при заетост на местата, не повече от 10 души, за груповите занимания и не повече от един човек на 4 кв. м площ.

Не се разрешават посещенията на закритите търговски площи на заведения за бързо хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе- сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч. и тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за бързо хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметове, секретаря на Община Стара Загора и директора на ОД МВР- Стара Загора за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ- Стара Загора и областния управител- за сведение.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на ресорните зам.-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniyazapoved-10-00-1374-za-izmenenie-i-dopalnenie-na-zapovedta-za-vavezhdane-na-vremenni-protivoepidemichni-merki
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн