Осъдиха 36-годишна жена на „Пробация“ и 5000 лева глоба за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена Б.П., на 36 г., за това, че на 4.04.2020 г. в с. Самуилово, обл. Стара Загора, е хнарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората и във връзка с усложняваща се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. След като била поставена под карантина с предписание на Регионална здравна инспекция – Благоевград, Б.П. не изпълнила задължението си да не напуска адреса, на който била поставена под карантина в посочения в предписанието 14-дневен срок (от 02.04.2020 г. до 14.04.2020 г.), като предписанието било връчено на 02.04.2020 г. – престъпление по чл.355, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2020 г. обвиняемата Б.П. влязла на територията на Република България от зона с разпространение на COVID-19, при което на ГКПП-Кулата тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село Самуилово, обл. Стара Загора. От РЗИ – Стара Загора подали във 2-ро РУ на МВР – Стара Загора данни и адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. При посещение на полицейски служители на 4.04.2020 г. било установено, че обвиняемата не е на посочения адрес.

С подписано споразумение обвиняемата Б.П. се е признала за виновна и се е съгласила да й бъде наложено наказание „Пробация”, изразяващо се в следните пробационни мерки: “Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 7 месеца с периодичност от 2 пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 7 месеца, както и глоба в размер на 5000 лева. Споразумението между Районна прокуратура – Стара Загора и обвиняемата е одобрено от Районен съд – Стара Загора, не подлежи на протест и обжалване и е влязло в сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн