Съдят 42-годишна, нарушила три пъти задължителната карантина, за да посещава роднини и търси пари

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишната С.Я. за това, че в периода от 07.04.2020 г. до 13.04.2020г. в гр. Гурково, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление – на три пъти не е изпълнила задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочила, че ще пребивава на адрес, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, във връзка с разрастващата се епидемия от COVID-19 – престъпление по чл. 355, ал.2, пр.3 във вр.с ал. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемата С.Я. се завърнала от Великобритания на 4 април 2020 г. Тя трябвало да изпълнява на адрес в Гурково задължителна 14-дневна карантина, но я нарушила три пъти.

На 7 април 2020 г. С.Я. излязла пред дома си след възникнал скандал между нея и други лица по повод получена информация, че мъж от квартала искал да нанесе побой на дъщеря й. Във втория случай, на 12 април 2020 г., С.Я. не била установена на адреса от проверяващите полицейски служители, защото отишла до дома на нейни роднини. За трети път на 13 април 2020 г. полицаите посетили за проверка дома на С.Я. Обвиняемата отново отсъствала от жилището, като дъщеря й обяснила, че била отишла с внука си до хранителния магазин за продукти. Полицаите открили С.Я. да върви само по улицата. Тя им обяснила, че ходила да търси пари, защото нямала.

Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн