Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 18-годишен младеж, нарушил задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо К.И., на 18 г., за това, че на 11.04.2020 г. в Стара Загора е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, във връзка с усложняваща се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, след като е бил поставен под карантина с предписание на Столична регионална здравна инспекция, не изпълнил задължението си да не напуска адреса, на който е бил поставен под карантина в посочения 14-дневен срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи – престъпление по чл.355,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 6 април 2020 г. К.И. се върнал от Германия, като бил поставен под задължителна 14-дневна карантина на посочен от него адрес в Стара Загора. На 11 април 2020 г. полицейски служители извършили проверка в дома му и установили, че той не се намира там. Те го потърсили по телефона, като К.И. им обяснил, че отивал до жилището на свои роднини, които живеят в чужбина, за да остави там връзка с ключове. След като бил предупреден да се върне, той пристигнал след 10 минути, но не носел и предпазна маска на лицето си.

Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн