Общинският плувен басейн в Стара Загора възобновява дейност на 18 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
Basein 3Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров общинският плувен басейн ще възобнови дейност на 18 май (понеделник), при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност.

Обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн ще се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения ще се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час.

Ще бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите. Дезинфекция ще се извършва след всеки посетител на използваните от него принадлежности.

Басейнът ще бъде разделен на две отделения (източно и западно) с дължина по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще могат да го използват по предварително изготвен график в рамките на сесии. Работното време на съоръжението за граждани ще бъде всеки делничен ден от 7.00 до 8,30 часа и от 17,00 до 20,30 часа и от 09,00 до 16,30 часа- през почивните дни.

Във всеки коридор ще бъдат допускани до пет посетители, които да плуват на разстояние от минимум 2,5 метра един от друг в една посока. Задължителна дистанция ще бъде налагана и на всички чакащи да влязат в плувния басейн. При запълване на капацитета на водното съоръжение ще се преустановява пускане на посетители в него.

За трениращите в двете половини на басейна има предвидено и използване на различни съблекални. Ще бъде извършван задължителен филтър на входа, като на всички граждани, служители и треньори ще се измерва телесната температура и няма да се допускат такива с повишена температура. Задължително ще бъде използването на защитни маски за лице и ръкавици от персонала и треньорите.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова съобщи, че вече се извършва подмяна на водата и нейното затопляне „предстои пълна дезинфекция и на всички помещения“, обясни Чахова.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн