Облекчават мерките за посещения в музеи, галерии, библиотеки и кина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 660 2019Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки се допускат посещенията на музеи на открито, галерии и библиотеки на открито и закрито.

Разрешава се провеждането на културни събития – концерти и други сценични прояви на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет. Възможни са посещения на кина, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет.

Културните институти на територията на Община Стара Загора са в готовност да уредят пространствата си за посещения съобразно новите изисквания и да отворят врати за посетители.

На 12 май гражданите ще имат възможност да посетят Художествената галерия при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ден по-късно читатели ще приемат Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и библиотека „Родина“. На 14 май ще бъдат отворени Регионалният исторически музей и Къща-музей „Гео Милев“.

Утре, 12 май, ресорният зам.-кмет Милена Желева ще проведе работна среща с ръководителите на културни институти в Община Стара Загора. По време на нея ще бъдат обсъдени възможности за откриване на нови алтернативни арт пространства, където да се представят пред публика различни културни събития.

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-1313-otnosno-poseshteniyata-na-kulturni-institutsii-i-provezhdaneto-na-kulturni-sabitiya
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн