Осъдиха 52-годишен старозагорец на „Пробация“ за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.М., на 52 г., за това, че на 9.04.2020 г. в Стара Загора е нарушил мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, като не изпълнил задължението си да не напуска адреса, на който е бил поставен под карантина в посочения в предписанието 14-дневен срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, във връзка с разрастващата се епидемия от COVID-19 – престъпление по чл. 355 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на обвиняемия е наложено наказание „Пробация“ със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

По делото е установено, че на 30 март 2020 г. М.М. се върнал от Испания, където работел. Той бил поставен под задължителна 14-дневна карантина. Полицейски служители извършили проверка на посочения от него адрес в Стара Загора, където трябвало да я изпълнява. Те установили, че М.М. го няма в жилището и след като се свързали с него по телефона, той се прибрал след 10 минути. Обяснил, че за кратко излязъл да се разходи между блоковете в квартала.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн