Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо 48-годишен, нарушил карантината си, за да обмени пари в банка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо С.С., на 48 г., за това, че на 24.03.2020 г. в гр.Стара Загора е нарушил мерки, издадени против разпространение или поява на заразна болест – т.6 от Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, като не е изпълнил задълженията си да не напуска дома си или мястото на настаняване, като деянието е извършено по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

На 18 март 2020 г. обвиняемият С.С. пристигнал на летище Пловдив с полет от Великобритания, където работел през последните 12 г. Той бил поставен под задължителна 14-дневна карантина от инспектори от РЗИ, която трябвало да изпълнява на адрес в Стара Загора.

На 24.03.2020 г. около 10 часа С.С. отишъл в банков офис в Стара Загора, за да обмени валута – английски паунди в български лева. След извършена проверка се установило, че той е под карантина и е напуснал адреса, на който трябвало да я изпълнява.

Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание по внесения обвинителен акт.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн