Осъдиха 30-годишен мъж от Калояновец на „Пробация“ и 5000 лева глоба за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора днес е осъден Г.И., на 30 г., за това, че на 23.03.2020 г. в с. Калояновец, общ. Стара Загора, е нарушил мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест по хората – т.6 от Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването на България, като след поставяне под карантина с предписание на РЗИ – Русе по т.1 от цитираната Заповед не е изпълнил задължението да не напуска дома или мястото за пребиваване, което е посочено в предписанието, а именно адрес в с. Калояновец, общ. Стара Загора, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. върху цялата територия на Република България във връзка с разрастващата се епидемия от COVID-19 – престъпление по чл.355 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на Г.И. е наложено наказание „Пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и глоба в размер на 5000 лева.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно и е влязло в сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн