AES България изгради „градче на енергетика“ за свои служители на площадката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ като част от мерките срещу COVID-19

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Служителите на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ продължават да гарантират енергийната сигурност на страната, спазвайки мерките за ограничаване на епидемията

konteyneri1„Градче на енергетика“ на площадката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ изгради за свои служители AES България. Проектът е част от плана на компанията за гарантиране на непрекъсваемост на енергийните доставки и гарантиране енергийната сигурност на страната в периода на COVID-19 пандемията. В „градчето на енергетика“, което е изградено от 31 напълно оборудвани контейнера със спални и санитарно-битови помещения, ще бъдат настанявани специалисти от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ в случай на задълбочаване на кризата с COVID-19. В модерните контейнери ще бъдат изолирани за 2 седмици на ротационен принцип служители, които са пряко ангажирани с производството на електроенергия и ключовите дейности на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“. Преди влизането си в „градчето на енергетика“ всички служители ще бъдат изследвани, за да се гарантира, че не са заразени с коронавирус. За тях ще бъдат осигурени храна и напитки и всичко необходимо за ежедневието им.

Контейнерите са разположени на различни локации на територията на централата и депото, за да се намали контактът между служителите. В рамките на централата е обособено и помещение за карантина, което ще бъде използвано в случай на поява на лице със симптоми на коронавирус до пристигане на екипите на РЗИ и Спешна медицинска помощ.

Подобен план за работа е разработен и за ВяЕЦ „Свети Никола“, където поради малкия брой служители тяхното продължително пребиваване е подсигурено в работните помещения на вятърния парк.

„Всички помещения за временно пребиваване на служителите ни са напълно оборудвани с всичко необходимо от битово естество, така че колегите ни да имат нормални условия за живот и уют след като се приберат от смяна. Напълно разбираме емоционалната страна на това да не можеш да се прибереш вкъщи при семейството си и високо оценяваме отговорността, с която нашите специалисти поддържат работата на централата. Правим всичко възможно ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ да продължи да гарантира сигурността на българската енергийна система, дори ако възникнат извънредни условия за работа“, коментира Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

konteyneri2В AES България е в ход вътрешен план за действие при криза, който предвижда още редица мерки за запазване живота и здравето на служителите в генериращите мощности на компанията в условията на епидемия с COVID-19.

От началото на извънредното положение на 13 март до днес най-модерната въглищна централа в България – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, и най-големият вятърен парк в страната – ВяЕЦ „Свети Никола“, произведоха повече от 382 000 МВтч. електроенергия за българските потребители. Това количество би било достатъчно да задоволи средното месечно потребление на 1 350 000 домакинства в страната. Всичко това за пореден път показва отговорността на AES България към българското общество и ключовата роля на производствените мощности на компанията за гарантиране енергийната сигурност на страната.

Ръководството на AES България благодари на всички свои служители за силния дух и за високия професионален и граждански дълг, които проявяват и в тежките условия на COVID-19.

За ЕЙ И ЕС България
ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.
За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте ЕЙ И ЕС България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За ЕЙ И ЕС
Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи.

За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн