Ученически конкурс за 24 май организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
img_5661Община Стара Загора и отдел „Образование“ организират конкурс на тема „Поздрав за 24 май“ по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Празникът на буквите е специална дата за всички българи. На този ден почитаме светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската писменост.

В конкурса могат да участват ученици от първи до дванадесети клас на училищата в Общината.

Участниците ще бъдат класирани в три възрастови групи: ученици от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас.

Поздравът трябва да бъде максимално кратък, не повече от 45 знака или 4 реда.

Целта е да се стимулират творческите заложби на учениците, авторските творби да бъдат оригинални, с максимално разгръщане на фантазията.

Всеки участник трябва да изпрати творбата си заедно с трите си имена, класа и училището, телефон или имейл за връзка, в срок до 15 май 2020 г. на имейл d.naneva@starazagora.bg

Компетентно жури ще оценява изпратените творби.

Отличените участници ще получат награди, а най-добрите поздрави ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата „Образование – Стара Загора“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн