За промяна в адрес на бъдещ първокласник уведомете общината

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Parvolaci_1 klasНаредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Община Стара Загора и Графика на дейностите са публикувани в секция „Образование, здравеопазване и социални дейности“, раздел „Училища“, както и в отдел „Първи клас прием“ на сайта на Община Стара Загора.

Наредбата бе приета на сесията на Общински съвет, която се проведе на 30 март т.г. с решение № 256. С нея се урежда организацията и реда за прием на ученици – дневна форма на обучение в първи клас в общинските училища.

„Напомняме, че за класиране се взема постоянен или настоящ адрес на бъдещия ученик. Молим всички родители, които са променили адреса на детето поради извънредното положение, въведено заради разпространението на COVID-19, да ни уведомят за това преди отваряне на системата за прием на 20 май 2020 г., коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“.

Уведомяването ще става на имейл i.v.sotirova@starazagora.bg или на телефон 042 614 892.

След извършване на проверка при класирането ще се взема предвид адреса на детето преди въвеждането на извънредното положение.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн