Съсед съобщи за нарушител на задължителната карантина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 4 април 2020 г. 43-годишен мъж, който работел във фирма за международни превози като шофьор, се е завърнал в Република България, от зона с разпространение на COVID-19, при което на ГКПП – Видин му било издаденото предписание за поставяне под карантина за времето от 4.04.2020 г. до 18.04.2020 г. В съпътстващия предписанието формуляр за събиране на данни от пристигащи пътници от зони с разпространение на COVID-19 мъжът декларирал, че ще се намира на адрес в Стара Загора.

Въпреки декларираното и разяснените му задължения, на 14.04.2020 г. той напуснал адреса, на който е следвало да търпи мерките от наложената карантината, като решил да отиде до търговски обект, но бил забелязан от съсед, който подал сигнал в ОДМВР – Стара Загора.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн