Задържаха под стража непълнолетен за грабеж в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Т., на 17 г., привлечен като обвиняем за това, че на 12 април 2020 г., в гр.Казанлък, обл. Стара Загора, като непълнолетен, като е употребил за това сила е отнел чужди движими вещи – дамска чанта с различни вещи в нея – ключове, козметика, очила и портмоне със сумата от 24 лв., всичко на обща стойност 173 лв., от владението на другиго – 18-годишно момиче, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 198 ал.1 във .вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че пострадалата вървяла със свои приятелки по улица в Казанлък. Обвиняемият С.Т. се приближил откъм гърба на пострадалата свидетелка и два пъти дръпнал дамската й чанта, при което дръжката се скъсала. С.Т. избягал с отнетата чанта. 18-годишната пострадала предприела преследване на С.Т. и сигнализирала в полицията.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за извършено умишлено престъпление против телесната неприкосновеност. Срещу С.Т. има водени четири заявителски материали за извършени престъпления – кражби, повреждане на чуждо имущество и грабеж. Като непълнолетен са му налагани възпитателни мерки, които не са дали нужния превъзпитателен ефект.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн