Седмицата в Европейския парламент: 13 -19 април 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
EvroparlamentПленарна сесия и заседания на парламентарни комисии, Брюксел
*
Пленарна сесия. Парламентът ще проведе пленарна сесия за обсъждане и гласуване на новите предложения на Европейската комисия за справяне с последиците от пандемията от COVID-19 в страните членки на ЕС. Очаква се евродепутатите да гласуват спешната помощ в размер на 3 милиарда евро за здравния сектор в най-засегнатите от кризата държави от ЕС, както и схема за набиране на медицинско оборудване, което да бъде доставено на държавите членки, които са изпитват недостиг. Парламентът също така ще гласува допълнителни мерки за увеличаване на гъвкавостта на фондовете на ЕС за сближаване и развитие на селските райони, засилена подкрепа за европейските рибари, производители на аквакултури и земеделски производителите и по-лесни начини за насочване на финансова помощ към най-нуждаещите се (четвъртък и петък).


Измами свързани с коронавируса.
 Комисията на ЕП по вътрешен пазар и защита на потребителите ще дискутира с комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс за това как ЕС и националните органи се справят с измами насочени към потребителите, свързани с коронавируса, например, когато се представят подвеждащи твърдения за продукти с високо търсене или продуктите се продават на неразумно високи цени. Правата на пътниците, както и използването на телекомуникационни данни в борбата срещу пандемията се очаква също да бъдат разгледани по време на заседанието (вторник).


Въздействие на COVID-19 върху дейността на фермерите.
 Комисията на ЕП по земеделие ще обсъди с еврокомисаря Януш Войчеховски мерките за подпомагане на земеделските стопани да доставят храна в целия ЕС. Тези мерки могат да включват заеми или гаранции за покриване на оперативни разходи при много ниски лихвени проценти, благоприятни схеми на плащания или преразпределяне на неизползвани земеделски средства (сряда).


Програма на председателя на ЕП. 
Председателят на ЕП Давид Сасоли ще председателства пленарната сесия в четвъртък и петък и ще проведе пресконференция в петък от 12.45 часа българско време.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн