От 12 април е задължително носенето на маски на обществени места в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
536457467Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, считано от днес, 12 април, до 26 април, всички граждани на общината са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.), когато се намират на закрити или открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др).

Обществени са и местата и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на общината, заместник-кметове, секретаря на Общинска администрация и директора на ОД МВР – Стара Загора за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Стара Загора.

Бел. ред.: На практика обаче голям процент от старозагорци все още продължават да се разхождат из града или без, или със спуснати на шията маски. Само за 3-4 минути около 13.30 часа днес (неделя) през централния площад преминаха четирима необезопасени в смисъла на заповедите на здравния министър РД-01-197 от 11 април и на кмета, както се вижда на втората снимка. 

764764376438
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн