Разследват 26-годишен старозагорец, отишъл до търговски обект по време на карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина – престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс.

На 29 март 2020 г. 26-годишен мъж влязъл на територията на Република България от зона с разпространение на COVID-19, при което декларирал, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в Стара Загора. От РЗИ – Стара Загора подали във Второ РУ на МВР данни и адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. При посещение на полицейски служители на 08.04.2020 г. било установено, че мъжът не е на посочения адрес. Той бил напуснал дома си, за да посети намиращ се в близост търговски обект.

Досъдебното производство за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн