Напредва изграждането на новите социални жилища в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1286IMG_1276Изграждането на нови социални жилища в Стара Загора е в напреднал етап. Цялостната реконструкция на 4-етажната сграда на бившата Метрология, на ул. „Мусала”№26, е почти завършена. Това съобщиха от Отдел „Устройство на територията” на Община Стара Загора. От там допълниха, че предстои издаване на Удостоверение за въвеждане в експлоатация.
Проектът „Изграждане на социални жилища в град Стара Загора“ предвижда изграждането на 69 съвременни жилища – 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента, в които се очаква да бъдат настанени общо 232 лица. Целта е осигуряване на нормални условия на живот на уязвими, социално слаби групи от населението и такива в неравностойно положение.

Ползвателите на жилищата ще живеят в комплекс от затворен тип, с охрана, денонощно видеонаблюдение и паркоместа. Апартаментите ще бъдат частично мебелирани и ще се обитават за срок от 3 години. Всеки наемател ще сключва договор с общината и ще поема конкретни ангажименти за социална реализация – посещение на образователна институция от децата в училищна възраст; включване на безработните в образователно-квалификационните програми, както и в програми за осигуряване на заетост, предложени от общината; включване в програми за социална интеграция. Лицата трябва да имат избран личен лекар, а родителите ще са длъжни да водят децата си на имунизации и проверка на здравния им статус.

Община Стара Загора реализира проекта по ОПРР 2014-2020. Стойността му е близо 3,3 млн.лв., от които 100 000 лв. са собствено финансиране.

Проектът е включен в Инвестиционната програма на община Стара Загора по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

IMG_1271IMG_1287

IMG_1280
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн