Студентка от Тракийския университет дари 30 предпазни шлема на Спешния център в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
цсмп 4Четвъртокурсничката Милица Иванова, специалност „Медицинска сестра“, дари на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора 30 предпазни шлема. Тя е един от доброволците от Медицинския факултет при Тракийския университет, заявили при нужда да се включат в борбата с COVID-19. „Все още не съм се включила на първа линия с медицинска помощ и в момента това е моят начин да помогна. Мисля, че всеки един човек е длъжен да помогне с каквото може, независимо дали сме в извънредно положение или не. Аз го почувствах като мой дълг към обществото и към моите колеги”, каза дарителката

Медиците, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ, бяха изключително трогнати от жеста на младото момиче и споделиха, че нейният акт е знак, че бъдещите им колеги ще изпълняват със сърцето си Хипократовата клетва.

Д-р Теодора Дражева – завеждащ ЦСМП-Стара Загора, заяви: „Няма по-респектиращо от това човек да се сети сам за хората, които имат нужда, и да дари. Радвам се, че студентите от Тракийския университет са готови да помагат. Това ми дава спокойствие, че след нас остава нещо ценно.“

„Изказвам огромна благодарност към Милица за този жест, който ще предпази мен и моите колеги, които са на първа линия. С такива хора съм сигурна, че ние ще преборим този вирус“, каза старшата медицинска сестра в ЦСМП Елена Стефополу.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн