Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посети Централния пазар в Стара Загора и лабораторията на УМБАЛ “Киркович”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4770 (Large)IMG_4788 (Large)На посещение в Стара Загора днес беше Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той посети лабораторията за изследване на COVID-19 в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и централния кооперативен пазар в града.

Пред журналисти доц. Кунчев обясни, че обиколката на пазара е свързана с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев, касаеща функционирането на пазарите за земеделска продукция и фермерските пазари в страната. Според главния здравен инспектор в момента в условията на извънредно положение е важно да се осигури, доколкото е възможно, нормалната работа на земеделските производители и търговци, предвид пролетния сезон. Доц. Кунчев разговаря с търговците на пазара, които споделиха своите притеснения от намаляването на продажбите на разсад и друг посадъчен материал.

Запитан кога очаква пик на епидемията от коронавирус у нас, той отговори, че е абсолютно невъзможно засега да се прогнозира кога ще настъпи този момент, но допълни, че самосъзнанието на българските граждани и спазването на наложените мерки са ключовите фактори, които могат да ни предпазят от усложняване на ситуацията.

В Стара Загора доц. Ангел Кунчев не спести похвалите си за лабораторията в УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ и за специалистите, работещи в нея, както и в цялата Университетска болница. Той заяви, че технически лабораторията е била организирана за много кратко време и към момента е една от най-добре работещите в страната.

IMG_4775 (Large)
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн