Дариха компютри на нуждаещи се старозагорски деца

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1658 (2)„След призива ми във Фейсбук да помогнем на деца, които нямат техническа възможност да се обучават при въведената онлайн форма на обучение, във връзка с извънредните мерки за борба с коронавируса, се отзоваха много приятели, познати, старозагорци, които изявиха желание да помогнат на нуждаещите се деца“ – разказа Николай Диков, общински съветник от ГЕРБ.

По думите му онлайн обучението е една от трудностите, пред които е изправено българското училище във време с извънредно положение.

„Днес подаряваме първите 9 компютъра, с благодарност към Желязко Бонев, Андрей Новаков, Мартин Паскалев и хора от застрахователния бизнес“, допълни Диков.

Всеки един от компютрите е прегледан и подготвен за работа с помощта IT специалиста Атанас Пашов, началник отдел „Административно и информационно обслужване“ в Община Стара Загора. Те ще бъдат подарени на най-нуждаещите се семейства, избрани с помощта на Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора и съгласуване с директори на училища.

Кампанията остава отворена и вече има уверение, че през следващата седмица ще има нови дарения.

Очакват се и 10 модема с предплатен интернет за една година. Те също ще бъдат подарени на крайно нуждаещи се семейства, които не са обезпечени с интернет свързаност у дома.

„Апелирам към всички – нека който има възможност, да бъде полезен и да подари работещ компютър, лаптоп или таблет на нуждаещо се семейство, защото образованието на нашите деца е основата на тяхното по-добро бъдеще“, призова отново Николай Диков.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн