Български учен от Йейл и Харвард ще води дистанционно обучение в школите на Фондация „Миню Балкански“, с. Оряховица

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Стефан КръстановСтефан Кръстанов е възпитаник на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” в гр. Бургас. Като стипендиант на фондация „Миню Балкански” преди 10 години започна висшето си образование в Париж. Миналата година той защити докторантурата си в областта на квантовата информация, под ръководството на проф. Лиан Джиан в Yale Quantum Institute.

Днес Стефан. Кръстанов продължава научната си работа в Harvard и MIT. През свободното си време той се опитва да води образователни занимания за следващото поколение учени, включително проекти като engineeringday.com и и spinwearables.com.

Стефан Кръстанов, учен от Йейл и Хардвард, ще води виртуални школи по физика на фондация „Миню Балкански” в с. Оряховица. Те ще се провеждат веднъж в седмицата. Началото е им е през втората половина на април 2020 г.

Занятията ще са от типа подготовка за специални теми и международни състезания по физика. Основните участници ще са ученици от 10, 11 и 12 клас. Лекциите няма да зависят една от друга. Броят на участниците е до 30.

Заявки се приемат на електронния адрес на фондацията: fmb.shkoli@gmail.com
Заявката съдържа трите имена на участника, клас, електронен адрес и мотивационно писмо. Заниманията ще са в събота следобед, с времетраене 2 часа.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн