Задържаха под стража 31-годишен мъж за хулиганство и заплахи към полицай

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.М., на 31 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпления по чл.325, ал.5, вр. ал.2, вр. чл.29 от Наказателния кодекс и по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13.06.2019 г. във Второ РУ на МВР – Стара Загора бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина на адрес в кв.“Лозенец“. На място бил изпратен полицейски патрул. При установяване на нарушението обвиняемият Й.М. и негови познати започнали да се държат агресивно към полицейските служители. Самият обвиняем отправял обиди и заплахи към органите на реда, като взел нож и започнал да се заканва с убийство на един от полицаите.

Й.М. е криминално проявен и многократно осъждан. Деянията, за които е привлечен в качеството на обвиняем по настоящото производство са извършени в условията на опасен рецидив, като той е бил освободен от Затвора през октомври 2018 г.

Взетата спрямо Й.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн