Разследват за нарушаване на карантината непълнолетна старозагорка и нейния приятел

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Karantina 250Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за това, че момиче на 16 г. и мъж на 24 г. са нарушили задължителната 14-дневна карантина, предписана от инспектори от РЗИ.

На 20.03.2020 г. двамата се завърнали от Англия, като на Летище София декларирали пред съответните органи, че ще пребивават на домашния адрес на мъжа в Стара Загора. На 21.03.2020 г. е издадено предписание за поставянето им под карантина от Столична регионална здравна инспекция и то е изпратено до Териториалното поделение на РЗИ. На 25.03.2020 г. служители на Второ РУ на МВР – Стара Загора извършили проверка по предварително определен план на поставените под карантина лица относно спазването на задължителните предписания. Те посетили къщата, където трябвало двамата да се намират, но не ги открили. Установено било, че момичето се намира в собствения си дом заедно с приятели си. Двамата са предупредени да спазват предписанията на инспекторите от РЗИ.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн