Камери фиксираха старозагорец, нарушил карантината, разследват го

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Kameri na patiaРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че мъж, който на 15 март 2020 г. се прибрал с полет от чужбина в България, нарушил задължителната карантина на посочения от него адрес в Стара Загора. Той посетил село в община Стара Загора, за да нагледа имота си и се разхождал по улиците, като неговите действия били заснети от камери за видеонаблюдение и бил подаден сигнал по електронната поща в Районна прокуратура – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство и делото е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн