Годишна проверка на сиренните системи ще бъде направена на 1 април

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Sirena 460 vНа 1 април, сряда, в 11 часа на територията на цялата страна ще се проведе редовната техническа проверка и пълна профилактика на сиренните системи. В Старозагорска област тя ще се извърши в общините Стара Загора и Гълъбово.

Предвид настоящата епидемиологична обстановка е добре гражданите на тези общини да бъдат предупредени за предстоящия тест, за да не се свърже звукът на сирените с извънредното положение и за да стане ясно, че проверката се извършва по предварително установения годишен график.

Заедно със сирените ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за опасност в големи обекти като базата на „Лукойл“, „Градус“ и др.

При проверката на техническата изправност на сиренните системи ще бъде излъчен националният сигнал за тревога и националният сигнал за край на тревогата, придружен с речева информация. Всеки един от сигналите ще бъде в рамките на 2 минути.

Съвременните сиренни системи на Национална система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) бяха монтирани в Стара Загора и Гълъбово по европейски проект и работят от миналата година. Съгласно изискванията, два пъти в годината на тях се прави тестова техническа проверка чрез реално задействане.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн