Дариха озонираща въздуха система на катедралния храм “Св. Николай” в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8476IMG_8470Проф. Жеко Ганев, собственик и управител на Елфи-Тех ООД, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА направиха дарение на катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Дарението е озонираща система, която е разработена и произведена от Елфи-Тех и се използва за дезинфекция на въздух и повърхности. Съоръжението беше инсталирано и предадено на настоятеля на храма свещеник Емилиян в присъствието на Старозагорския митрополит Киприан. Проф. Ганев разказа за функциите на дарението, което с генерирания озон ще обеззаразява помещението на храма и ще предпазва миряните от патогенни микроорганизми, включително и от коронавируси. Това не трябва да намалява прилагането на всички останали предпазни мерки, определени от Националния кризисен щаб срещу пандемичната зараза.

Проф. Ганев (на втората снимка) разказа накратко и за 30-годишната история на фирмата си, която е внедрила над 1200 инсталации за пречистване на въздух, питейни и отпадни води по целия свят и декларира готовността да предостави цялата си експертиза, производствен опит и потенциал на фирмата си в борбата срещу коронавируса.

Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и на граждански клуб ЛИПА, изрази подкрепата на тези и на много други организации, както и на граждани на Стара Загора за тази кауза. Той изрази увереността, че кризата ще даде възможност Стара Загора да покаже своя интелектуален и технически потенциал и да предложи активни иновативни решения за справяне с пандемията.

Митрополит Киприан топло благодари на дарителите и благослови благородното делото, с което са се захванали.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн