Прокуратурата наблюдава досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на карантина от двама мъже, които се завърнали от Германия.

_Temida-2 NK-NPKНа 22 март 2020 г. двамата мъже, на 38 г. и на 40 г., се върнали с лек автомобил от Германия, където работили. Те преминали през ГКПП – Русе, Дунав мост, като им била наложена задължителна 14-дневна карантина. Всеки от тях посочил адрес за пребиваване – в Стара Загора и в село в община Стара Загора. На 23 март 2020 г. полицейски служители извършили проверка и установили, че 40-годишният мъж, който трябвало да е в дома си в селото, не се намирал там, а бил излязъл да се разхожда. След като го открили, го отвели до дома му и предупредили да спазва предписанията на РЗИ. На 24 март 2020 г. полицейски служители извършили проверка на адреса, посочен от 38-годишния мъж в Стара Загора, но не го открили. Те установили, че той гостувал на приятеля си в селото в общ. Стара Загора. Полицаите го предупредили да спазва предписанията за 14-дневната задължителна карантина.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

* * *
Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителна 14-дневна карантина от петима мъже.

Две досъдебни производства са образувани за това, че двама мъже, на 33 г. и на 21 г., които се завърнали от Италия, нарушили задължителната карантина, като излезли пред домовете си в гр.Чирпан, обл. Стара Загора, и разговаряли с техни познати.

Трето досъдебно производство е за неспазване на карантина от 21-годишен мъж, който се прибрал от Испания и също излязъл пред дома си, за да се срещне с близки.

Другите две досъдебни производства са за двама мъже, на 26 г. и на 27 г., като първият се върнал от Германия, а втрият от Англия. Те нарушили карантината, като напуснали домовете си и се разхождали по улиците в квартала, в който живеят в Чирпан.

Полицейските служители са предупредили петимата да спазват ограничителните мерки и са ги върнали в домовете им.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн