Въвеждат нови противоепидемични мерки за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора. Декларация – текст

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 660 2019С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Те са в сила до изричната им отмяна.

Считано от утре – 22 март, се преустановява дейността на Автогара „Стара Загора“. Остават активни единствено линиите, обслужващи градската транспортна мрежа.

Временно се забранява и използването на всички кафе-автомати и вендинг-машини на територията на община Стара Загора. Собствениците на съоръженията трябва да изключат от захранване машините. При неизпълнение ще бъде образувана процедура по реда на чл.15 от Наредба за реда и условията за издаване на разрешения за поставяне на ВПС и елементи на градското обзавеждане.

Считано от днес – 21 март, се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки, намиращи се на територията на училища, детски градини и ясли.

Органите на ОДМВР Стара Загора и РУП са организирали контролно-пропускателни пунктове (КПП) на входно-изходните пътища на Стара Загора и извършват проверка за целта на пътуването на гражданите. През КПП се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването – наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес – това се удостоверява със служебна бележка (декларация – приложение №1) от работодателя или служебен документ- карта, медицински документ или документ за самоличност.

Лицата над 60-годишна възраст при необходимост да посещават хранителните магазини и аптеки за времето от 08,30 до 10,30 часа всеки ден.

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметове, секретаря на Община Стара Загора и директора на ОД МВР- Стара Загора за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ – Стара Загора и на областния управител.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.

Линк към заповедта на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров:
https://www.starazagora.bg/uploads/posts/zap_10-00-755-20_03_20.pdf

Deklaracia

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн