Дариха защитни облекла на старозагорски медици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1425IMG_1442Българското дружество по офталмология, представлявано от доц. д-р Димитър Джелебов и Ротари клуб Берое Стара Загора, дариха днес защитни облекла за лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечения в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

„В нашата клиника се очаква да се приемат болни с дихателна недостатъчност и защитното облекло ни е жизнено важно, за да останем да работим“, обясни доц. Георги Арабаджиев, ръководител на клиниката.

Дарението включва гащеризони, маски, очила, ръкавици и специални калцуни от високо качество, съобразени с всички стандарти и сертификати за медицински облекла. Произведени са в различни европейски страни и са транспортирани до Стара Загора със съдействието на дарителите.

„Трябва да има много такива взаимодействия и търсене на възможности да се помага на медиците. В Стара Загора се проявява съпричастност, дай Боже и разумност да има. Ние на Вас докторите разчитаме да оцелеем физически и психически“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора. Тя благодари от името на Общината за жизнено необходимото и навременно дарение.

„Това няма да е еднократен жест, следващата седмица очакваме още доставки, когато имаме възможност – закупуваме“, сподели доц. д-р Джелебов.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн