Специалистите от Тракийския университет представят платформи за дистанционно обучение на ученици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Департаментът за квалификация на учители организира безплатен уебинар за педагогически специалисти
*
89284031_3012052392194906_478572834105327616_nДепартаментът за информация и повишаване квалификацията на учители към Тракийския университет, съвместно с Регионално управление на образованието – Стара Загора, организират безплатен уебинар за педагогически специалисти. Ще бъдат представени платформи и продукти със свободен достъп, подходящи за дистанционно обучение на ученици.

По време на уебинара ще се сподели личен опит от последните седмици. Ще се представи безплатна платформа и софтуер за провеждане на часове с видеовръзка (TeamLink). Ще се сподели опит с платформа за уебинари, която би могла да се използва за синхронно дистанционно обучение на ученици (GoBrunch). Ще бъде направена демонстрация как може дистанционно да се организира тестово изпитване и да се осъществи контрол при неговото провеждане (Google Forms). Всички разглеждани платформи и приложения работят без регистрация за учениците. А учителите могат да използват вече съществуващите си регистрации в Google или Facebook.

Начало на уебинара: 24 март 2020 г. (вторник) от 14.30 ч.
Продължителност: 1 час и 30 минути

За участие в уебинара е необходимо да се последва приложения линк не по-късно от 15 минути преди началния час: https://m.teamlink.co/5210925338

Може да се използва преносим компютър, стационарен компютър, таблет или мобилен телефон. Препоръчват се първите два варианта, защото мобилните устройства ще изискат инсталация на приложение.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на ДИПКУ: http://www.dipku-sz.net/
#бутон за сайт


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн