Прокуратурата погна 60-годишен в Казанлък, нарушил карантината и напуснал дома си. Грози го затвор и голяма глоба

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж, който наскоро се е завърнал в България от чужбина. Установено е, че на 18.03.2020 г. в Казанлък той е нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Мъжът не е изпълнил задължението да не напуска дома си, където е посочил, че ще пребивава в предписания срок за карантината, като деянието е извършено по време на извънредно положение – престъпление по чл.355, ал.2, пр.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на Главния прокурор.

Според закона неспазването на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн