Вечерен час и строги мерки за придвижване се въвеждат в старозагорския квартал “Лозенец”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Lozenec-4С решение на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване в кв. “Лозенец”.

Считано от 16,00 часа днес – 19 март, се забранява събирането на повече от две лица на обществени места в квартала. Въвежда се вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на жилищния район.

На всички влизащи или излизащи лица ще се извършва записване на личните данни, както и причините за влизане и излизане от квартала. Това ще се извършва от служители на МВР в специален за целта дневник. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятиятието или организацията, в която са заети – за времето на явяване и напускане на работа.

Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Придвижването на гражданите ще бъде задължително с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до минимум движението на лица над 65-годишна възраст. Изключения ще се правят за автомобили на МВР, ПБЗН и ЦСМП.

Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.

Препис от заповедта е връчен на главният специалист на кв. “Лозенец” Ганко Ганев, заместник-кметовете, секретаря на Община Стара Загора, директоря на ОДМВР – Стара Загора, РДПБЗН Стара Загора и ЦСМП за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ – Стара Загора и областния управител.

Контролът по изпълнението е възложен на ресорните заместник кметове и на секретаря на Община Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн