„Просвета“ отваря своите електронни учебници и за българските ученици в чужбина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
654675475Издателска група „Просвета“ ще подкрепи и българските неделни училища в чужбина при задълбочаващата се криза заради вируса COVID-19 и прекратяването на учебните занятия в много държави по света.

От днес повече от 45 000 българчета, които учат в над 350 училища в чужбина, ще получат неограничен безплатен достъп до електронните учебници за 1. – 10. клас и до електронните познавателни книжки за всички възрастови групи в детските градини. По-рано днес най-голямото българско образователно  издателство обяви, че дава сводобен достъп до всички свои дигитални интерактивни образователни материали за близо 700 000 ученици, които в момента се обучават в България. 

Чрез дигиталните образователни материали учениците и учителите ще могат да работят дистанционно от вкъщи.

Електронните учебници на „Просвета” са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. На разположение на учениците са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки и др.

Информация как да се ползват електронните учебници може да се намери на сайта на издателската група: www.e-prosveta.bg 

Също като учениците в България, децата от неделните училища зад граница могат да се възползват и от безплатните видеоуроци, които „Просвета“ излъчва в рамките на инициативата „Учим онл@йн с учител“. Те са по български език и литература и по математика за 7. клас и може да се гледат на сайта и на фейсбук страницата на „Просвета“.

Повече за инициативата ТУК.

Пак там има и публикуван график на видеоуроците, който своевременно се актуализира. 
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн