Американска делегация посети ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
По време на посещението беше обсъдена ролята на централата за енергийната независимост и сигурност на страната

DSC_7307Експерти от Департамента по енергетика, Държавния департамент и посолството на САЩ в България се запознаха с работата на втората по големина централа в комплекса Марица Изток – ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. В среща с оперативното ръководство на КонтурГлобал беше отбелязана важната роля на електроцентралата за енергийната независимост и сигурност както и възможностите за внедряването на съвременни технологични решения, насочени към минимизиране на въглеродните емисии.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн