Разследват причините за взрива в Завод №4 на “Арсенал” АД

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKДнес, 12 март 2020 г., под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора продължават да се извършват следствени действия по образувано досъдебно производство за това, че на 11.03.2020 г. в Завод №4 на „Арсенал“ АД, намиращ се в гр.Мъглиж, обл. Стара Загора, е унищожено чрез взрив чуждо имущество – производствени сгради – престъпление по чл. 333, вр. чл.330, ал.3, вр. ал.2, т.1 и т.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е възложено от Главен прокурор на екип от следователи от Националната следствена служба поради особена фактическа и правна сложност. До момента са извършени огледи на местопроизшествието и разпити на свидетели, като днес се извършват допълнителни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи. Пострадали са общо 6 лица, от които две лица са настанени в болница за лечение. За осигуряване на безопасност на работещите заводът е затворен и в него не се извършва дейност.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн