Задържаха 29-годишен грабеж на портмоне с пари

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.П., на 29 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 6.03.2020 г., в гр.Стара Загора, отнел чужди движими вещи – портмоне с парична сума 10 лева, от владението на другиго, като употребил за това сила – престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 6.03.2020 г. обвиняемият А.П. се разхождал в гр. Стара Загора, но изпитвал финансови проблеми и търсил начин да си набави средства. Пострадалата свидетелка се прибирала в дома си, находящ се в кв.“Казански“ в гр. Стара Загора. Свидетелката носела в ръката си портмоне с пари. Обвиняемият видял пострадалата жена, настигнал я пред входа на жилищния блок и със сила отнел портмонето и избягал. Обвиняемият А.П. бил задържан от случайно преминаващи граждани и впоследствие предаден на органите на полицията.

Обвиняемият А.П. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане.

Взетата спрямо А.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн