Мерки срещу разпространението на коронавируса взеха и в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
12Планираните културни мероприятия на територията на община Казанлък се отлагат, включително се отменят Чудомировите празници, които бяха насрочени за периода от 25 март до 1 април. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца. Това са част от мерките, взети от сформирания в Казанлък Общински кризисен щаб след заседанието на Министерския съвет и заповедта на министъра на здравеопазването. 

Уведомени са управителите на големите търговски вериги магазини в града – да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства.

Автогарата ще бъде ежедневно дезинфектирана. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.

Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

Препоръчва се временно преустановяване на частните мероприятия с масов характер, провеждани на открито и закрито, както и заниманията в частните занимални, школи, клубове и състави.

Задължителните мерки за превенция ще бъдат отпечатани и разлепени на всички обществени сгради за информираност на гражданите.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн