Победители от национален конкурс представят научния си проект на Международна научна конференция

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
received_2861160900639853received_511451879772828По покана на „Мини Марица-изток” ЕАД победителите в национален конкурс Йоанна Статева и Емилия Иванова ще представят своя научен проект по време на ХХХ-та Юбилейна международна научна конференция на Съюза на учените – Стара Загора.

Двете ученички от СУ „Гео Милев” – Раднево завоюваха първото място в Третия „Национален конкурс за СТЕМ науки в България 2019“ (Science-Technology-Engineering-Mathematics (STEM) – Наука, Технология-Инженеринг и Математика) със своя проект „Споделено”. В конкурса участваха общо 282 проекта – 110 на учители и 172 на ученици от цялата страна. Организатор на конкурса е EduTechFlag Ltd в партньорство с водещия в света на STEM науките Научен център „Карнеги” в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.

Момичетата избират за конкурса химията и в конкуренция с още 172 ученически проекта триумфират с блестящото си представяне. На официалната церемония в Центъра за образование и култура „Илиев” към Американския университет в България те са удостоени със златни медали и сертификати от центъра в Питсбърг.

„Мини Марица-изток” ЕАД, в партньорство със Съюза на учените – Стара Загора, традиционно предоставя възможност на отличени ученици в различни области на науката да участват със своите презентации и да представят своите постижения пред водещи български и международни учени.

Тя ще се проведе в началото на юни в Почивна станция „Марица-изток”, Старозагорски минерални бани.

„Мини Марица-изток” ЕАД системно инвестира в социални и образователни инициативи. Включването на Дружеството в престижни научни форуми е израз на стремежа му за осъществяване на пряк контакт с младите хора и оказване на реално съдействие за развитието на техните способности и талант.
#gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн