30 млади учени и постдокторанти на Тракийския университет започват научноизследователска дейност по програма на МОН

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC_7286 (1)DSC_7233 (2)30 учени на Тракийския университет започват научноизследователска дейност по програмата на Министерството на образованието и науката “Млади учени и постдокторанти”. 2020-ра е втората година от програмата, която е с обща продължителност 3 години.

20 постдокторанти и 10 млади учени от всички факултети на висшето учебно заведение са включени в програмата.

Млади учени са преподаватели и изследователи в университета, които са завършили своята магистърска степен преди не повече от 10 години, а постдокторантите са хора, които са защитили своята докторска дисертация преди не повече от 5 години.

Като бенефициенти по програмата те сключиха днес официално своите договори.

Заместник-ректорът по научната и международна дейност проф. д-р Мирослав Карабалиев сподели, че ръководството на университета подкрепя развитието на младите учени във висшето училище: „Основната идея на тази програма е да се стимулират младите учени от една страна, както и да се въведе в България позицията постдокторант, която в Западна Европа и Америка е много разпространена и е предназначена изключително за изследователска работа“ – каза проф. Карабалиев.

DSC_7270 (1)
#сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн