Предстоящи събития в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, 4-6 март 2020

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bibliotekata 3504 март 2020 г. (сряда), 18:00 ч., фоайе първи етаж
По повод 130 г. от рождението на Димитър Чорбаджийски-Чудомир се открива изложба „Нашенци” от репродукции на негови акварели. Тя е част от последната изложба със същото наименование, подредена от него самия като своеобразна творческа равносметка на живота му и съдържа 34 репродукции от общо 63 оригинални творби.
Изложбата остава до 15 март.

4 март 2020 г. (сряда), 19:30 ч., зала първи етаж
Представление на младежка група „ИЗКЛЮЧитЕлНИТЕ“.
Неформална група ИЗКЛЮЧитЕлНИТЕ и Аматьорска трупа „Приключенците на Франкофонския Театър“ участват в изпълнението на проект „Генерация на социална солидарност“, финансиран от ЕС. Една от дейностите по изпълнение на проекта е пиесата „Етикети“ от Силвия Дончева.
Пиесата е за „лепенето на етикети“ върху хората, определянето им като едни или други, предубедеността, интеграцията и трудностите, глобализацията и добротата без народност и социален етикет, за солидарността на младите граждани на света чрез няколко „нормални“ житейски ситуации…
Е, разбира се, има и доста хумор!
Вход свободен.

5 март 2020 г. (четвъртък), 15:00 ч., зала първи етаж
Викторина на старозагорските училища „1000 причини да се гордеем, че сме българи”.
6 март 2020 г. (петък), 18:00 ч., зала първи етаж
Среща разговор с Йордан Радичков-внук.
Представяне на първото самостоятелно издание за последните 40 години на пътеписа за Сибир „Неосветените дворове“ на писателя Йордан Радичков. Книгата разказва за пътуванията на автора из сибирските земи през 1963 година, когато Радичков прекарва месеци в изследване на различни кътчета – от най-развитите индустриално региони до безлюдни места, за да се стигне до срещата му със сибирски шаман.
За участниците в събитието е показана селекция на снимки на писателя от пътуването му и прожекция на филма „Черкаски хроники“, единственият документален филм за Йордан Радичков. Филмът е от 1999 година на режисьора Димитър Петков.
Изложбата може да бъде разглеждана до 27 март 2020 г.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн