Задържаха под стража 28-годишен за закана с убийство и насилие към бивша приятелка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че на 21.12.2019 г. около 00.30–00.50 ч. в с.Я., общ. Мъглиж, влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила /счупване на стъкло на прозорец/ и деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170 ал.2, вр. чл.170 ал.1 от Наказателния кодекс.

* И за това, че на 21.12.2019 г. в с.Я., общ. Мъглиж, се е заканил на 17-годишната пострадала с престъпление против личността й – с убийство, като е отправил към нея думите: “Боклуци, ще ви запаля, от затвора ще изляза, а вие от гроба няма да излезете и най–вече ти“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, вр. чл.144, ал.1 от Наказателния кодекс.

* И за това, че на 21.12.2019 г. в с.Я., общ. Мъглиж, е причинил на пострадалото 17-годишно момиче лека телесна повреда, изразяваща се в травматични отоци на главата, кръвонасядане и оток на брадичката, охлузвания по краката, болезненост в областта на ребрата, като тези травматични увреждания са причинили болка и страдание без разстройство на здравето и телесната повреда е причинена по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал.1, вр.чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че С.Д. и 17-годишната пострадала са имали приятелска връзка. След като приключила, обвиняемият започнал да упражнява системен физически и психически тормоз над нея, защото не искала да се виждат. На 21 декември 2019 г. той счупил стъклото на прозореца на жилището й, влязъл вътре, като я заплашил и нанесъл побой. Заключението на изготвена експертиза сочи, че пострадалата е изпитала психически стрес от случилото се.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са експертизи. С.Д. е бил осъждан преди.

Определението на съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн