Студенти помагат на “Зелени Балкани”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_1320268_1320251Студенти по ветеринарна медицина – на помощ на ранените диви животни!

В събота и неделя, които всички използват за почивка и презареждане, Спасителният център на “Зелени Балкани” в Стара Загора бе изпълнен с млади хора, готови да научат нещо ново за лечението на дивите животни.

Младежите, студенти по ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора, участваха активно в лечението на дивите пациенти на Центъра, като с помощта на ветеринарните лекари определяха здравния статус и поставяха необходимите медикаменти, почистваха и дезинфекцираха помещенията за настаняване и подготвяха храната за болните диви животни.

След като приключиха с обучението, всички се включиха доброволно в пролетното почистване на двора, а в края на втория ден участваха в обучение по определяне на птици на терен, което прерасна в спасителна акция на ранен обикновен мишелов.

Спасителният център на Зелени Балкани е дългогодишен партньор на Тракийския университет и вратите му са винаги отворени за студентите и преподавателите му.

_1320205

Информацията и снимките са предоставени от СНЦ Зелени Балкани.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн