Ръководството на Тракийския университет започна подготовката по въвеждането на специалността „Информационни технологии“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET

*
DSCN0429Ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков и проф. Огнян Наков, който е съветник на министъра на образованието и науката и заместник-декан по научната и приложната дейност, иновативни и образователни проекти и финанси на факултет Компютърни системи и технологии в Тeхническия университет – София, обсъдиха бъдещото обучение на студенти по Информационни технологии.

IT-специалността е желана както от Тракийски университет, така и от бизнеса, и от ръководството на община Стара Загора, заяви доц. Добри Ярков. „Ние обсъдихме първо създаването на екипи за разработването на учебните планове и на учебните програми, както и на методологията, за иновативно обучение на тези специалисти в областта на IT-технолгиите, информатика и компютърни науки, както и в направление Комуникационна и компютърна техника. Търсим възможности за стартиране на обучение на студентите още през настоящата учебна година. Разчитаме на подкрепата за стиковане на катедрата по Математика и информатика за допълване на състава, за вкараване на нови хора – професионалисти на високо ниво, които наистина да обучат специалисти в IT-сектора, готови да започнат работа в бизнеса. Обсъждаме варианти за съвместна дейност, за двустранно сътрудничество с други университети, създаване на национални и европейски университетски мрежи, където обучението ще бъде по единни програми, заедно с договарящия университет, както и общи стандарти за качество, еднакви учебни планове и общи дипломи“ – съобщи ректорът на Тракийския университет.

DSCN0428
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн