Силни бизнесмени и доказани учени влизат в новото Настоятелство на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSCN0419DSCN0417Днес се проведе първото заседание на новото Настоятелство на Тракийски университет, което е оглавено от проф. Иван Станков – дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година.

В Настоятелството са включени силни бизнесмени от региона и страната, която дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Част от тях са основателят на „Булагро Груп“ – Христофор Бунарджиев, съсобственикът на „Дерони“ Димитър Ангелинов, Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена холдинг“, Чавдар Савов от „Копекс“. Към екипа ще се присъедени и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев, който е ръководител на международните продажби във „Виваком“. Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестният физик от Казанлък Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи актвино в следващото заседание.

Всички идеи – както на ръководството на университета, така и на Настоятелството, бяха широко обсъдени за бъдещото развитие и обвързване на студентите със сериозни стажове във фирмите. Г-н Ангелинов предложи университът да изисква обратна връзка с доклад от работодателя, а не само служебна бележка от студента, каквато е практиката на повечето университети.

Част от дневния ред беше обсъждането на бюджета и възможностите за допълнително финансиране на Тракийския университет. Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков разясни на присъстващите, че по негово нареждане в момента се извършва вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко звено. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента.

Следващото заседание на Настоятелството на университета ще се проведе в началото на април.

DSCN0407
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн