Стара Загора е домакин на регионален семинар за прилагането на Националната програма за подобряване качеството на въздуха 2018-2024 в общините

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0064Двудневен семинар събира специалисти в областта на екологията от над 10 общини у нас, които дойдоха да обсъдят прилагането на Националната програма за подобряване качеството на въздуха 2018-2024 в своите райони. Инициативата е част от споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите и Световната банка.

„Радвам се, че избрахте Стара Загора за провеждането на регионалния семинар, защото нашият град преди 10 години бе сочен с пръст като един от тези с влошено качество на въздуха, а към днешна дата сме давани за пример и имаме добри показатели благодарение на съвместната ни работа с държавата и Европейския съюз – общите ни усилия имат положителни резултати“, каза при откриването на семинара ресорният зам.-кмет на общината Йордан Николов. „Продължаваме да надграждаме и да търсим още възможности“ – подчерта Николов и даде подробности по изпълняваната в момента схема за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни такива – на газ и пелети.

Работният семинар включва през първия си ден лекции и презентации от членове на екипа на Световната банка – Ръсел Фрост, Джон Мърлис, Еолина Милова, д-р Алекс Симидчиев, Васил Златев и Валери Петков.

Експерти в областта на екологията ще обсъдят още и разработения сборник с материали и инструменти, които имат за цел да бъдат практически полезни. Фокус е поставен и върху подпомагане на общините за разработване на добри проектни предложения. Специалисти от старозагорската общинска дирекция „Транспорт, чистота и екология“ ще бъдат част от семинара и в двата му дни.

IMG_0056
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн