ТПП – Стара Загора и Областната администрация изпълняват проект за задържане на работната сила

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
TPP znakТърговско-промишлена палата Стара Загора в партньорство с Областната администрация изпълняват проект “Повишаване на гражданското участие за формиране на публични политики за задържане и привличане на работна сила”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, процедура BG05SFOP001-2.009, приоритетна ос № 2 – Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса.

Общата стойност на проекта е 89 973.53 лв. Начало: 04.01.2020. Край: 03.01.2021. Главна цел: Създаване на условия за активно участие на гражданите и бизнеса в открито и отговорно управление за задържане и привличане на работна сила в България.

Дейности:

* Проучвания за определяне на обществените потребности и причините, водещи до недостиг на кадри в България, генериране на предложения за политики, адресиращи тези причини и добри практики в тази насока.

* Пилотна комисия като механизъм за подобряване на средата за гражданско участие в открито и отговорно управление за ефективно решаване на проблема с кадрите в България. Пилотната комисия се състои от социалните партньори, представители на бизнеса и гражданския сектор и има за цел да обобщи събраните мнения и препоръки, да оформи предложения за формиране на политики и мерки за задържане на хора в България и връщане на заминалите.

* Събития като инструмент за подобряване на средата за гражданско участие в открито и отговорно управление за ефективно решаване на проблема с кадрите в България.

* Анализ, препоръки/предложения към законодателната/изпълнителната власт за по-добра регулаторна среда и политики за решаване на проблема с недостига на кадри в България

* Онлайн платформа – механизъм за насърчаване на гражданското участие в процесите на формиране на политики и предприемане на мерки за задържане и привличане на кадри в България
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн